Nerobte tieto zbytočné chyby 

Najčastejšie chyby pri chudnutí, pozor na ne...

Nenechajte sa nachytať a verte iba správnym informáciám. Ktoré sú správne a ktoré nie ?

Ak ste čítali, že ovocie sa nesmie konzumovať kôli vysokému obsahu cukru, tak tomu neverte. Ovocie je potrebné pri chudnutí. Bez ovocia to určite nepôjde, či chcete scudnúť, alebo si len chcete udržiavať váhu. Zjavne jesť 5 banánov denne pri chudnutí nepomôže, ale ovocie musí byť konzumované pravidelne. Z ovocia si môžete vyrábať rôzne smoothies nápoje, ovocný šalát, lisované nápoje, pridávať ich do mliečnych výrobkov alebo jesť surové na občerstvenie. Okrem sacharidov obsahuje ovocie vitamíny, minerály a hlavne vlákninu, ktorá je pri chudnutí nevyhnutná.

 

Ako je to s chlebom a pečivom. Chlieb vás určite zasýti, ale zásadne preferujte iba tmavé pečivo, ale iba na raňajky. Tmavé pečivo je celozrné, grahamové, špaldové alebo čierny chlieb. K tomuto pečivu si dávajte: vyrené vajíčko, šunku, syr tvrdý alebo mäkký. Dobré sú aj pomazánky: rabacia, tvarohová, vajíčková, drožďová, syrová a samozrejme čerstvú zeleninu.. Pečivo nemusíte konzumovať denne, doporučujem striedať s inými druhmi raňajok.

 

Informácie o tom, že cestoviny by mali byť "tabu" počas chudnutia, sú tiež nesprávne ... Cestovinám by ste sa pri chudnutí nemali vyhýbať, pretože sú plnohodnotným obedom. Cestoviny obsahujú sacharidový základ, sú sýte a pokiaľ ich kombibujete s bielkovinami, tak majú tiež veľmi dobrú nutričnú hodnotu a sú pri chudnutí veľmi vhodné. Existuje veľa druhov cestovín a najlepšie je konzumovať celozrné (hnedé cestoviny) alebo bezvyječné či bezlepkové. Kalorické hodnoty sú približne rovnaké: 100 g vareneých cestovín má od 570 do 620 KJ. Konzumujte cestoviny s chudým mäsom, rybou, vajcom, syrom (25 - 35% tuku), zeleninou alebo tvarohom

 


Pestré, zdravé a plnohodnotné stravovanie by malo obsahovať tieto potraviny, naučiť sa ich meniť a skombinovať. Chudnutie nie je len o obmedzovaní seba!

 

Vytvorte si vlastnú webstránku zadarmo s redakčným systémom WebJET Cloud.

Zobraziť plnú verziu stránky